technoratiContact Soccerworld facebook youtubeWatch us on Youtube
  • cyprus-elite-players-camp
Ayia Napa Youth Soccer Festival 247 Days Register Now!
Print

Κατενθουσιασμένοι έφυγαν από την Κύπρο οι άγγλοι σκάουτερς!

ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΣΚΑΟΥΤΕΡΣ – ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΑΕΙ ΛΟΝΔΙΝΟ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ

«Ήρθαμε με πολύ λιγότερες προσδοκίες αλλά μείναμε έκπληκτοι με το ταλέντο που συναντήσαμε» δήλωσαν μετά τη λήξη του διήμερου Cyprus Elite Players Camp ο Τρέβορ και ο Ντάνι Μπέιλι, οι Άγγλοι σκάουτερ που βρέθηκαν στην Κύπρο περνώντας από εξαντλητικά τεστ 132 επίλεκτους ποδοσφαιριστές, 9-18 χρόνων.

Την πλειοψηφία των παικτών είχαν ξεχωρίσει στην προηγούμενη επίσκεψή τους, στο 11ο Ayia Napa Youth Soccer Festival, το οποίο διεξήχθη τον περασμένο μήνα με τη συμμετοχή πέρα των 2.500 επίδοξων ποδοσφαιριστών.

Στη διάρκεια του καμπ που έγινε στην Αγία Νάπα, κάθε ποδοσφαιριστής ξόδεψε περίπου επτά ώρες στο γήπεδο, μπροστά στα μάτια των ανθρώπων που πριν μερικά χρόνια είχαν ανακαλύψει και πάρει στην Αγγλία τον Γιώργο Εφραίμ, Γιώργο και Βαλεντίνο Σιέλη. Οι δυο τελευταίοι ήταν στα γήπεδα και τις δυο μέρες.

Οι 132 δοκιμαζόμενοι αξιολογήθηκαν σε θέματα τεχνικής κατάρτισης, φυσικής κατάστασης, ψυχολογίας και επικοινωνίας, υποβαλλόμενοι σε υψηλού επιπέδου και αρκετά δύσκολες δοκιμασίες.

Σημαντικός αριθμός παιδιών με ψηλό βαθμό αξιολόγησης σε όλες τις πιο πάνω παραμέτρους, θα έχουν την ευκαιρία από τον προσεχή Αύγουστο έως τον επόμενο Μάιο, να περάσουν από δοκιμαστικά στο Λονδίνο διεκδικώντας το όνειρο. Παράλληλα το πέρασμα και η δοκιμασία τους στα Αγγλικά γήπεδα θα τους δώσει αξέχαστες εμπειρίες που θα τους είναι χρήσιμες στην μετέπειτα τους πορεία.

Η Bailey Elite Football Academy είναι πλέον μια από τις πιο αναγνωρισμένες ακαδημίες στην Μεγάλη Βρετανία η οποία λειτουργεί σαν θερμοκοιτίδα που τροφοδοτεί τις επαγγελματικές ομάδες κυρίως του Λονδίνου σε όλες τις κατηγορίες. Με εξειδίκευση στην ανίχνευση και στην υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρική εκπαίδευση επίδοξων ποδοσφαιριστών τόσο από Αγγλία όσο και από εξωτερικό η Bailey Elite Football Academy αποτελεί εχέγγυο και δυνατό χαρτί για άμεση η και σταδιακή ένταξη των παιδιών ως επαγγελματίες στα αναπτυξιακά τμήματα Αγγλικών ομάδων.

Με βάση το επίπεδο των παιδιών που έχουν επιλεγεί αλλά και την εμπειρία των Άγγλων Scouters υπάρχει η πεποίθηση ότι αρκετά από τα παιδιά μπορούν να πετύχουν στα επικείμενα δοκιμαστικά παιχνίδια showcase. Πέραν τούτου οι Άγγλοι Scouters είναι πεπεισμένοι ότι όλα τα παιδιά που έχουν επιλεγεί αξίζουν της ευκαιρίας και έχουν όλα τα φόντα εφόσον δουλέψουν στα πρότυπα και τις προδιαγραφές που έθεσαν οι Άγγλοι να πετύχουν και να αρπάξουν όλες τις ευκαιρίες που θα τους δίνονται διαχρονικά μέσω του προγράμματος και της συνεργασίας του Cyprus Elite Players και της Baily Elite Academy.

Οι σκάουτερ και ο Στιβ Μίτσελ, -ειδικός σε θέματα αθλητικής ψυχολογίας που τους ακολούθησε στην Κύπρο – στην Αγγλία δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ψυχολογίας και επικοινωνίας, έμειναν κατενθουσιασμένοι από επίπεδο των ποδοσφαιριστών, λέγοντας πως «σε ηλικίες κάτω των 13-14 δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους παίκτες των αγγλικών ομάδων».

Γι αυτό και επέλεξαν πολύ περισσότερους παίκτες απ’ όσους αρχικά υπολόγιζαν. Έχοντας πείρα από καμπ σε Ευρώπη αλλά και στον Καναδά, Τρέβορ και Ντάνι Μπέιλι ξεχώρισαν το καμπ της Αγίας Νάπας ως ένα από τα καλύτερα οργανωμένα.

Στη διάρκεια του καμπ, που σήμανε και δεκάδες διανυκτερεύσεις για τα ξενοδοχεία της περιοχής καθώς οι επίλεκτοι έφτασαν από όλη την Κύπρο, έγιναν διαλέξεις προς ποδοσφαιριστές και γονείς σε θέματα διατροφής, επικοινωνίας και ψυχολογίας και κατέστη ξεκάθαρο σε όλους πως δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί ποδοσφαιριστές επειδή δεν επιλέχθηκαν στο 1ο Cyprus Elite Players Camp. Άλλωστε εντός του 2012 πιθανότατα θα ακολουθήσει και δεύτερο.

H Cyprus Elite Players φιλοδοξεί να δημιουργήσει στην Κύπρο ένα πρόγραμμα επίλεκτων ποδοσφαιριστών, στο οποίο θα ενταχθεί η αφρόκρεμα κάθε ηλικιακής κατηγορίας, ώστε να προπονούνται μαζί τουλάχιστον μια φορά το μήνα, υπό την καθοδήγηση κορυφαίων προπονητών και συμβούλων, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από τις ακαδημίες όπου τώρα προπονούνται.. Κάτι σαν «μικρές» εθνικές ομάδες.

Υπεύθυνος Τύπου: 25/05/2012