technoratiContact Soccerworld facebook youtubeWatch us on Youtube
  • cyprus-elite-players-camp-2013
Τα μεγάλα "κανόνια" του 12ου Τουρνουά Αγίας Νάπας

Τα μεγάλα "κανόνια" του 12ου Τουρνουά Αγίας Νάπας

Όπως κάθε μεγάλη διοργάνωση αναδεικνύει νέους πρωταγωνιστές ... Read more

Οι νικητές στο 12ο Τουρνουά Αγίας Νάπας 2013

Οι νικητές στο 12ο Τουρνουά Αγίας Νάπας 2013

Εννιά διαφορετικές ακαδημίες και σωματεία κέρδισαν τις δέκα ... Read more

Σκάουτερ «οργώνουν» το Τουρνουά Αγίας Νάπας

Σκάουτερ «οργώνουν» το Τουρνουά Αγίας Νάπας

Δεκάδες σκάουτερ από Κύπρο και εξωτερικό θα μεταβούν στην Αγ... Read more

Print

Εντυπωσίασαν στο Λονδίνο οι Cyprus Elite Players

Μετά από μία εβδομάδα παραμονής στο Λονδίνο με προπονήσεις, διτέρματα και φιλικά παιχνίδια με τα αγωνιστικά τμήματα της Τότεναμ, οι οκτώ ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2001 και το 2002, μέλη των Cyprus Elite Players, επιστρέφουν την Κυριακή στην Κύπρο.

Τα παιδιά άφησαν άριστες εντυπώσεις δουλεύοντας υπό τις οδηγίες των προπονητών των αναπτυξιακών τμημάτων της Τότεναμ, μαζί με τα αντίστοιχα, επίλεκτα ηλικιακά τμήματα των «πετεινών». Όχι μόνο έδειξαν πως σε αυτές τις ηλικίες οι επίλεκτοι Κύπριοι δεν υστερούν των Άγγλων, αλλά τρία – τέσσαρα παιδιά μπήκαν στο μικροσκόπιο των υπευθύνων της Τότεναμ και θα ειδοποιηθούν εντός των ημερών για το επόμενο βήμα, που πιθανώς να είναι άλλο ένα, μεγαλύτερο δοκιμαστικό στο Ένφιλντ.

Η αποστολή αποτελείτο από τους Οδυσσέα Σπυρίδη και Χριστόφορο Ιωάννου της ακαδημίας Junior, Ιάκωβο Σαββίδη (ΑΕΚ),  Ζαχαρία Παναγιώτου (ΑΕΛ), Κωνσταντίνο Γεωργαλλίδη και Χαράλαμπο Χαραλάμπους της ακαδημίας Atletico, Άλεξ Πασχαλίδη (Άρσεναλ) και Αντρέα Ζαχαρίου (Ολυμπιακός Πειραιώς).

Τα παιδιά δοκίμασαν τις αντοχές τους σε προπονήσεις υψηλών εντάσεων, έντονου ρυθμού και μεγάλων απαιτήσεων σε θέματα τεχνικής και επικοινωνίας, προπονήθηκαν σε κλειστό γήπεδο αλλά και σε συνθήκες ψύχους, αργά το απόγευμα με άνεμο και το θερμόμετρο κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ακόμα και υπό ελαφρά χιονόπτωση.
Είχαν την ευκαιρία να προπονούνται για πέντε μέρες σε ένα ολοκαίνουργιο προπονητικό κέντρο, που κόστισε 60 εκατ. ευρώ, κάτι που ελάχιστοι Κύπριοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν κατορθώσει.

Το αποκορύφωμα ήταν την Παρασκευή, όταν πέντε Elite Players στελέχωσαν μία ομάδα έξι παικτών και έπαιξαν δίτερμα «έξι εναντίον έξι» με αντίστοιχη ηλικία της Τότεναμ, κερδίζοντάς τους. Ο Χριστόφορος Ιωάννου είχε την ευκαιρία να προπονηθεί δύο φορές με όλους τους τερματοφύλακες των ακαδημιών της Τότεναμ, σε προπονήσεις μόνο για τερματοφύλακες, ενώ ο Οδυσσέας Σπυρίδης έπαιξε με την ομάδα των «πετεινών» σε φιλικά με την Ρέντινγκ και την ΚΠΡ.

Οι προπονήσεις διήρκεσαν από την Τρίτη έως το Σάββατο, ενώ τη Δευτέρα ο Τρέβορ Μπέιλι, σύνδεσμος των Cyprus Elite Players με την Μεγάλη Βρετανία και ιδιαίτερα την Τότεναμ με την οποία έχει στενότερη συνεργασία, είχε αναλύσει στα παιδιά τις απαιτήσεις των προπονήσεων. Στο τέλος των δοκιμών ο κ. Μπέιλι μίλησε στα παιδιά, εξηγώντας τους ότι τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο και δικαίωσαν με το παραπάνω την επιλογή του να τους ανοίξει τις πύλες του προπονητικού κέντρου της Τότεναμ.
Τα οκτώ παιδιά εκπροσώπησαν επάξια την Κύπρο στην Αγγλία, με την απόδοση στο γήπεδο και τη συμπεριφορά έξω από αυτό, ενώ έζησαν εμπειρίες και έγραψαν στο βιογραφικό τους πράγματα που ελάχιστοι επαγγελματίες Κύπριοι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν.

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς οι Cyprus Elite Players συνεχίζουν τις μηνιαίες συναντήσεις και εντατικοποιούν τη δουλειά τους, διεκδικώντας μία θέση στο όνειρο, μία υποτροφία σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο.


sponsors-banner