technoratiContact Soccerworld facebook youtubeWatch us on Youtube
  • 2nd-cyprus-elite-camp-photos
  • anysf-photos
Ατόφιο ταλέντο εντόπισαν οι Άγγλοι σκάουτερ

Ατόφιο ταλέντο εντόπισαν οι Άγγλοι σκάουτερ

Διαβατήριο για μετάβαση στο Λονδίνο και δοκιμές το προσεχές ... Read more

Τα μεγάλα "κανόνια" του 12ου Τουρνουά Αγίας Νάπας

Τα μεγάλα "κανόνια" του 12ου Τουρνουά Αγίας Νάπας

Όπως κάθε μεγάλη διοργάνωση αναδεικνύει νέους πρωταγωνιστές ... Read more

Οι νικητές στο 12ο Τουρνουά Αγίας Νάπας 2013

Οι νικητές στο 12ο Τουρνουά Αγίας Νάπας 2013

Εννιά διαφορετικές ακαδημίες και σωματεία κέρδισαν τις δέκα ... Read more

Print

Διάσκεψη Τύπου Τουρνουά Αγίας Νάπας «Το σπουδαιότερο τουρνουά στην Κύπρο»

Οι διοργανωτές του Ayia Napa Youth Soccer Festival 2013 ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου τις λεπτομέρειες του φετινού φεστιβάλ.

Το Σάββατο 27 Απριλίου θα γίνει η πρώτο σέντρα στο Ayia Napa Youth Soccer Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ ποδοσφαίρου της ανατολικής Μεσογείου, όπου μετέχουν 215 ομάδες και πέραν των 3.000 ποδοσφαιριστών, 6-16 χρόνων. Οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης (23/04) στο ΓΣΠ, όπου παρουσιάσουν όλες τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης. Μία ακαδημία με εννιά ομάδες και 100μελη αποστολή έρχεται από τον γειτονικό Λίβανο.

Το παρών τους στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν επίσης ο Παύλος Τσόκκος, υιός του Αντώνη Τσόκκου, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση, ο Παντελής Νούρου, αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος της Αγίας Νάπας, ο Χρίστος Ζανέττος εκ μέρους του Δήμου Αγίας Νάπας και ο Μάριος Καλαποδάς, διευθυντής του Αθλητικού Σχολείου της Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ, που είναι μέγας χορηγός της διοργάνωσης.

Τη φετινή διοργάνωση χορηγούν ο ΚΟΤ, η Champsports εισαγωγείς των αθλητικών ειδών Givova και Umbro, το κατάστημα αθλητικών ειδών El Squero και το εστιατόριο Terrazza στην Αγία Νάπα, ενώ υποστηρίζουν το Parko Paliatso στην Αγία Νάπα και το τυπογραφείο Πάμπος Τσόκκος (Ξυλοφάγου).

Η διοργάνωση γίνεται με τη στήριξη του ΠΑΣΠ και την έγκριση της ΚΟΠ, η οποία έχει αναλάβει το κομμάτι των διαιτησιών, όσον αφορά στους Κύπριους ρεφ. Το τουρνουά είναι συμβεβλημένο με τους Cyprus Elite Players και στηρίζει το 2ο Cyprus Elite Players Camp που θα γίνει 25-26 Μαΐου.

Στους χώρους της διοργάνωσης θα λειτουργήσει φέτος Fan Park όπου θα υπάρχει διασκέδαση, παιχνίδια, χώροι εστίασης και περίπτερα χορηγών.
«Πρόκειται για μία διοργάνωση που ξεκίνησε πριν 12 χρόνια με 16 ομάδες και φέτος ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία, με τις 215 συμμετοχές. Είναι πολύ μεγάλος αριθμός για τα κυπριακά δεδομένα. Πρόκειται για το σπουδαιότερο τουρνουά που πραγματοποιείται στην Κύπρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή Η διοργάνωση χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο χώρο των ακαδημιών και μας υποχρεώνει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να περάσει καλά ο κόσμος που θα είναι μαζί μας το 4ήμερο των αγώνων» είπε ο Χρίστος Κωνσταντίνου της SoccerWorldCyprus που είναι διοργανώτρια.

«Το τουρνουά δίνει τουριστική ώθηση στην περιοχή, μια πραγματική ανάσα που βοηθάει στην ανάπτυξη του τουρισμού. Και η φετινή διοργάνωση έχει τη στήριξη της ΚΟΠ, ειδικά στον τομέα της διαιτησίας. Πέραν των διαιτητών από την ΚΟΠ, καταφτάνουν διαιτητές από δώδεκα χώρες. Χρειαζόμαστε 80-90 διαιτητές συνολικά. Η διοργάνωση στηρίζεται σε πάρα πολλούς εθελοντές-φοιτητές από Κύπρο και Ελλάδα. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να βγει το πρόγραμμα» πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου.

Σημείωσε ότι «από φέτος το έπαθλο ήθους θα πάρει την ονομασία του Αντώνη Τσόκκου και θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του πρώην δημάρχου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή».

Εκ μέρους της οικογένειας Τσόκκου, ο γιος του εκλιπόντος είπε πως «γνωρίζοντας τον πατέρα μου, θα τον χαροποιούσε ιδιαίτερα που το έπαθλο ήθους φέρει το όνομά του. Θεωρούσε πως η εμπλοκή του στον αθλητισμό, ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Αγίας Νάπας, ήταν σημαντική για διαμόρφωση του χαρακτήρα του και σημαντικό μέρος της ζωής του. Ως άνθρωπος και δήμαρχος, τόνιζε πως ο αθλητισμός είναι βασικό στοιχείο μιας κοινωνίας».

Ο Παντελής Νούρου, αρχηγός ποδοσφαιρικού τμήματος της Αγίας Νάπας, εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη στήριξη της ομάδας στο τουρνουά. «Κάθε χρόνο αποκτά περαιτέρω δυναμική και τα οφέλη είναι πολλαπλά καθώς το τουρνουά στηρίζει την οικονομία της περιοχής. Θέλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους ιθύνοντες» εξήγησε.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας ο Χρίστος Ζανέττος είπε ότι «οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν 16 γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα που είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν το τουρνουά. Είναι το μεγαλύτερο τουρνουά στην ανατολική Μεσόγειο. Αρωγός όπως πάντα είναι ο Δήμος, αφού είναι μια εκδήλωση που αφορά τη νεολαία και τα παιδιά».

Την Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ εκπροσώπησε ο Μάριος Καλαποδάς που είπε ότι «ως Σχολή προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε την άθληση, σε μια περίοδο που η καθημερινότητα μας απομακρύνεται από τον αθλητισμό. Η κουλτούρα του ΠΑΣΚΑΛ είναι να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία και δράση που υποστηρίζει τον αθλητισμό. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για τη στήριξη μας».

Συλλογή τροφίμων
Στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης θα γίνει προσπάθεια συλλογής τροφίμων, ρουχισμού και φαρμάκων για να ανακουφίσουν τις ανάγκες δημοτών της Αγίας Νάπας που το έχουν ανάγκη. Η προσπάθεια θα κορυφωθεί το προσεχές Σάββατο, με φιλανθρωπικό aftermatch πάρτι, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Fan Park της διοργάνωσης.

sponsors-banner