technoratiContact Soccerworld facebook youtubeWatch us on Youtube
 • 2nd-cyprus-elite-camp-photos
 • anysf-photos
Ατόφιο ταλέντο εντόπισαν οι Άγγλοι σκάουτερ

Ατόφιο ταλέντο εντόπισαν οι Άγγλοι σκάουτερ

Διαβατήριο για μετάβαση στο Λονδίνο και δοκιμές το προσεχές ... Read more

Τα μεγάλα "κανόνια" του 12ου Τουρνουά Αγίας Νάπας

Τα μεγάλα "κανόνια" του 12ου Τουρνουά Αγίας Νάπας

Όπως κάθε μεγάλη διοργάνωση αναδεικνύει νέους πρωταγωνιστές ... Read more

Οι νικητές στο 12ο Τουρνουά Αγίας Νάπας 2013

Οι νικητές στο 12ο Τουρνουά Αγίας Νάπας 2013

Εννιά διαφορετικές ακαδημίες και σωματεία κέρδισαν τις δέκα ... Read more

Print

Γενικοί Κανονισμοί Τουρνουά Αγίας Νάπας

 1. ΜΗΝ στήσετε αντιπάλους και διοργανωτές με το να μην προσέλθετε για την συμμετοχή σας όποιο και αν είναι το πρόβλημα  σας.
   
 2. Μελετάτε προσεκτικά τις ώρες και τα γήπεδα που αγωνίζεστε.
   
 3. Προσπαθήστε να έχετε καθορισμένο υπεύθυνο άτομο και προπονητή για την κάθε ηλικιακή κατηγορία στην οποία συμμετέχετε.
   
 4. Στο κάθε γήπεδο θα υπάρχουν ενδεδειγμένοι επιτηρητές στους οποίους μπορείτε να προτρέξετε για ότι χρειαστείτε.
   
 5. Στον χώρο του τουρνουά θα υπάρχουν επίσης ευδιάκριτα σημεία παροχής πρώτων βοηθειών στα οποία θα μπορείτε είτε να προτρέξετε για βοήθεια είτε να καλέσετε μέσο του υπεύθυνου επιτηρητή του γηπέδου.       
   
 6. Οι ομάδες θα πρέπει να είναι έτοιμες 10 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων. Όλοι οι αγώνες θα αρχίζουν αμέσως μετά την λήξη του προηγούμενου αγώνα και ως εκ τούτου το ζέσταμα θα πρέπει να γίνεται από προηγουμένως στις πλευρές η γωνίες των γηπέδων.  Προγραμματίστε και καταγράψετε το μεταφορικό σας πρόγραμμα. Παραδώστε το μεταφορικό σας πρόγραμμα στην εταιρεία η τον οδηγό του λεωφορείου σας έγκαιρα για να αποφύγετε καθυστερήσεις. Για τις ομάδες που θα διαμένουν σε ξενοδοχείο μέσο των διοργανωτών θα δοθεί το τηλέφωνο και το όνομα του οδηγού του λεωφορείου εκ των προτέρων.  
   
 7. Οι αντίπαλες ομάδες θα παρατάσσονται στο κέντρο του γηπέδου για χειραψία δύο λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων.
   
 8. Όσες ακαδημίες η ηλικιακά τμήματα αγωνίζονται πολύ ενωρίς το πρωί του Σαββάτου, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέλθουν στο γήπεδο προτού πάνε στα ξενοδοχεία.
   
 9. Προσέξτε τις ώρες που ξεκινούν τα πρώτα απογευματινά σας παιγνίδια.
   
 10. Μελετάτε τα χρώματα των αντιπάλων σας και φροντίστε να έχετε μαζί σας σετ διακριτικών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. (Αν δεν έχετε μαζί σας τότε θα σας προμηθεύσουμε εμείς).
   
 11. Οι διοργανωτές θα προμηθεύουν τους διαιτητές με δύο μπάλες  για το κάθε παιγνίδι οι οποίες θα πρέπει να παραδίδονται στον διαιτητή με την λήξη του κάθε αγώνα.  Να έχετε μαζί σας δικές σας μπάλες αν το επιθυμείτε  για προθέρμανση.
   
 12. Φροντίστε ο κάθε ποδοσφαιριστής σας να φέρει μαζί του το ατομικό του πλαστικό μπουκάλι / παγούρι με νερό για χρήση πέραν αυτού που θα σας προμηθεύσουν οι διοργανωτές.
   
 13. Η κάθε ομάδα θα δικαιούται 24 μικρά μπουκάλια νερού για το κάθε παιγνίδι της τα οποία θα προμηθεύεται από την γραμματεία αφού πρώτα παραδώσει στην γραμματεία το κουπόνι νερού.  Τα σχετικά κουπόνια θα δοθούν στις ομάδες από πριν με βάση τον αριθμό των αγώνων που θα έχουν να δώσουν.
   
 14. Στον χώρο διοργάνωσης θα λειτουργεί καντίνα /κυλικείο την διαχείριση και οργάνωση της οποίας θα έχει ο Α.Ο. ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ.
   
 15. Διαβάστε προσεκτικά τους διάφορους κανονισμούς διεξαγωγής και διάρκειας των αγώνων αναλόγως ηλικιακής κατηγορίας και φάσης των παιγνιδιών.
   
 16. Οι προπονητές να αποφύγουν την παρουσία γονέων και άλλων φιλάθλων κοντά στους πάγκους των ομάδων τους, εκτός φυσικά από 1 η 2 άτομα συνοδούς / εφόρους.
   
 17. Οι προπονητές ή συνοδοί θα πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους αποδεικτικά ημ.γεννήσεως. π.χ. πρωτότυπα διαβατήρια ή ταυτότητες ή πιστοποιητικά γεννήσεως ή πιστά αντίγραφα των πιο πάνω με πιστοποιημένη φωτογραφία. Οι ποδοσφαιρικές ταυτότητες της ΚΟΠ , οι ταυτότητες της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ακαδημιών καθώς και τα επίσημα δελτία υγείας από τον ΚΟΑ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό της ημερομηνίας γέννησης.

 18. Ο κάθε προπονητής πριν την έναρξη του τουρνουά θα συμπληρώσει και θα αποστείλει στους διοργανωτές το ειδικό έντυπο δήλωσης των πληρωμένων για συμμετοχή ποδοσφαιριστών της ομάδας (απεριόριστος αριθμός ποδ.), αντίγραφο του οποίου υποχρεούται να έχει μαζί του σε κάθε παιγνίδι.

   
 19. Σε κάθε παιγνίδι θα ισχύει φύλλο αγώνα στο οποίο θα αναγράφονται οι διαγωνιζόμενες ομάδες, η ημερομηνία, το αποτέλεσμα, το όνομα του διαιτητή, οι σκόρερ ανά ομάδα, τυχόν κάρτες,  τυχόν ενστάσεις και άλλες γενικές παρατηρήσεις που έχουν να κάνουν με αντιαθλητικές ενέργειες από ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες η ακόμα και γονείς / φιλάθλους των διαγωνιζόμενων ομάδων. Στο φύλλο αγώνα θα μπορούν να αναγράφονται από τους επιτηρητές πράξεις και ενέργειες που προάγουν και προβάλλουν το άθλημα και γενικά την αθλητοπρέπεια και τον αλληλοσεβασμό.  Δεν χρειάζεται να γίνεται αναγραφή των ονομάτων των ποδοσφαιριστών στο φύλλο αγώνα. Την ευθύνη διατήρισης και συμπλήρωσης του φύλλου αγώνα θα την έχουν οι υπεύθυνοι επιτηρητές σε κάθε γήπεδο.  
   
 20. Ο κάθε προπονητής θα πρέπει να δίδει στον υπεύθυνο / επιτηρητή του γηπέδου κατά την διάρκεια του αγώνα η αμέσως με το τέλος του αγώνα τα ονόματα των σκόρερ της ομάδας του για να καταγραφούν στο φύλλο αγώνα.
   
 21. Κατόπιν παράκλησης ο κανόνας αναγραφής αριθμών στις φανέλες δεν θα ισχύσει.
   
 22. Ομάδα χωρίς το ειδικό έντυπο συμπλήρωσης του ονόματος και ημερ. γεννήσεως του κάθε ποδοσφαιριστή δεν θα δικαιούται να συμμετέχει. Ποδοσφαιριστής που δεν θα αναγράφεται στην αρχική λίστα ή που δεν θα μπορεί να αποδείξει την ηλικία του δεν θα μπορεί να συμμετάσχει.  Ομάδα δε που θα χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστή χωρίς να είναι αναγραμμένος στην σχετική λίστα η που να μην μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να αποδείξει την ηλικία του ποδοσφαιριστή της θα μηδενίζεται και θα αποκλείεται από την διοργάνωση.
   
 23. Οι διοργανωτές θα μπορούν να προβούν σε έλεγχο ηλικίας ανά πάσα στιγμή, είτε πριν, είτε κατά την διάρκεια η και αμέσως μετά το τέλος του κάθε αγώνα. Αναμένεται δε ότι θα γίνει απροειδοποίητος έλεγχος στις ημερ.γέννησης των παιδιών τουλάχιστον δύο φορές ανά ομάδα μέχρι την ολοκλήρωση του τουρνουά.
   
 24. Τυχόν ενστάσεις η απαίτηση από ομάδες για έλεγχο ηλικιών θα πρέπει να γίνονται είτε πριν, είτε κατά την διάρκεια η και αμέσως μετά το τέλος του κάθε αγώνα αφού πρώτα ειδοποιηθεί ο διαιτητής η ο υπεύθυνος γηπέδου για την πιο πάνω απαίτηση πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.  Η ένσταση καθώς και ο λόγος της θα πρέπει να καταγράφεται από τον υπεύθυνο επιτηρητή στο φύλλο αγώνος.
   
 25. Τις ενστάσεις θα τις εξετάζει η ειδική επιτροπή ενστάσεων των διοργανωτών η οποία θα είναι υπόχρεα να επιλαμβάνεται επί των ενστάσεων και να αποφασίζει πριν την έναρξη του επόμενου αγώνα της κατηγορούμενης ομάδας.  
   
 26. Για όλες τις κατηγορίες το διάλειμμα μεταξύ των ημιχρόνων θα είναι 5 λεπτά.
   
 27. Σε όλες τις φάσεις των αγώνων knock-out και τελικούς σε περίπτωση ισοπαλίας θα έχουμε τις εξής παρατάσεις:
  Για τις κατηγορίες 1997/1998/1999/2000 (2 Χ 7,5)
  Για τις κατηγορίες 2001/2002/2003/2004/2005/2006 (2 Χ 5)
   
 28. Σε περίπτωση ισοπαλίας και μετά την παράταση θα διεξάγονται από 5 πέναλτι.  Μετά τα 5 πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας θα κτυπιέται από ένα πέναλτι μέχρι να αναδειχθεί ο νικητής.
   
 29. Σε περιπτώσεις ανάδειξης καλύτερων στην βαθμολογία ομάδων (π.χ. καλύτερος 3ος) , ισχύουν οι βαθμοί, ακολούθως τυχόν μεταξύ των ομάδων αγώνας, η διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση κ.λ.π.
   
 30. Το ίδιο όπως πιο πάνω ισχύει και σε περίπτωση ισοβαθμίας.
   
 31. Κορίτσια της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας αλλά και μέχρι 12 μήνες μεγαλύτερα μπορούν να συμμετέχουν στις ομάδες αγοριών με μέγιστο αρ. 3 κορίτσια ανά ομάδα.
   
 32. Βαθμολογία αγώνων 3-1-0.
   
 33. Στις ηλικιακές κατηγορίες 1997/1998/1999/2000 με μέγιστο αρ. 5 αλλαγές παικτών ανά παιγνίδι δεν επιτρέπεται επαναφορά. Στις κατηγορίες αυτές οι αλλαγές θα γίνονται αφού διακοπή αγώνας και θα σημειώνονται αριθμητικά από τον διαιτητή.
   
 34. Στις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες με απεριόριστο αριθμό αλλαγών επιτρέπεται η επαναφορά ενώ οι αλλαγές για τις κατηγορίες 2001/2002/2003/2004/2005/2006 θα γίνονται χωρίς διακοπή από το κέντρο του γηπέδου.
   
 35. Οι κάρτες ισχύουν μόνο για το υπόλοιπο του αγώνα και δεν μεταφέρονται στα επόμενα παιγνίδια. Θα λαμβάνονται όμως σοβαρά υπόψη για την ανάδειξη των ομάδων ήθους.
   
 36. Σε περίπτωση παράβασης του βασικού κανόνα διεξαγωγής που αφορά την ηλικία των ποδοσφαιριστών, η ομάδα που κάνει την παράβαση θα αποκλείεται αμέσως και δεν θα τις επιτρέπεται να συνεχίσει τους αγώνες της.
   
 37. Παιδιά δηλωμένα σε μια ηλικιακή κατηγορία μπορούν να αγωνιστούν μόνο με την ακαδημία τους και σε μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες νοουμένου ότι αναγράφονται στο ειδικό έντυπο δήλωσης των ποδοσφαιριστών που αφορούν τα συγκεκριμένα ηλικιακά τμήματα και νοουμένου ότι τα εν λόγο ηλικιακά τμήματα είναι δηλωμένα με το ίδιο όνομα ομάδας.
   
 38. Απαγορεύεται η μετακίνηση ποδοσφαιριστών από μια ακαδημία σε άλλη καθώς και από Α΄ σε Β΄ η και Γ΄ για ακαδημίες που τυχόν συμμετέχουν με περισσότερα από ένα τμήματα σε μια ηλικιακή κατηγορία.
   
 39. Δεν απαγορεύεται η χρήση ποδοσφαιριστών εγγεγραμμένων σε ομάδες της ΚΟΠ από άλλες ακαδημίες, νοουμένου ότι οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι δηλωμένοι στο ειδικό έντυπο δήλωσης του ρόστερ της ακαδημίας για την διοργάνωση μας. Απαγορεύεται όμως η παράλληλη χρήση των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών από περισσότερες από μία ομάδες η ακαδημίες στους αγώνες του τουρνουά μας.
   
 40. Όλα τα παιδιά υποχρεούνται να φέρουν προστατευτικές επικαλαμίδες κατά την διάρκεια των αγώνων.
   
 41. Τους αγώνες θα διαιτητεύσουν διαιτητές από τον Σύνδεσμο Διαιτητών της ΚΟΠ, διαιτητές από αγροτικές ομοσπονδίες και εθελοντές διπλωματούχοι διαιτητές από το εξωτερικό. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα χρήσης μη διπλωματούχων εθελοντών διαιτητών σε περίπτωση ελλείψεων ή ανάγκης.
   
 42. Για τις ηλικιακές κατηγορίες από 1997 μέχρι και 2000 (11 εναντίον 11) τους αγώνες θα διαιτητεύουν 3 διαιτητές.  Οι διοργανωτές διατηρούν όμως το δικαίωμα  χρήσης δύο ή και ενός μόνο διαιτητή σε περίπτωση ελλείψεων ή έκτακτης ανάγκης. 
   
 43. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής, μετάθεσης ή και αναβολής  του προγράμματος μετά από τυχόν προβλήματα που είναι πέραν των δυνατοτήτων μας όπως οι καιρικές συνθήκες, καθυστερήσεις από αφίξεις ή από οποιονδήποτε άλλο λόγο. Το πρόγραμμα μπορεί να διαμορφωθεί αναλόγως είτε πριν είτε και μετά το τουρνουά για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ομάδων αλλά και της διοργάνωσης.

 44. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μην επιτρέψουν σε ομάδες την συμμετοχή τους στο τουρνουά η και να διακόψουν την συμμετοχή τους η και να τις αποκλείσουν από το υπόλοιπο της διοργάνωσης χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη προειδοποίηση σε περίπτωση οποιονδήποτε οικονομικών εκκρεμοτήτων. 
 45. Το Τουρνουά Αγίας Νάπας και οι διοργανωτές του διατηρούν κάθε δικαίωμα χρήσης, προβολής και παντός είδους εκμετάλλευση του ονόματος και της εικόνας των ανήλικων ποδοσφαιριστών και της ομάδας που εκπροσωπούν σε κάθε έντυπο και φωτογραφικό υλικό, καθώς και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου και του Διαδικτύου (internet).

  Απαγορεύεται δε ρητά, η οποιαδήποτε φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση των αγώνων ή του χώρου όπου διεξάγεται η διοργάνωση από τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση ή την προβολή ή/και διαφήμιση είτε της διοργάνωσης ή οποιασδήποτε άλλης αθλητικής δραστηριότητας χωρίς την προηγούμενη έγκριση των διοργανωτών.

 46. Tο Τουρνουά Αγίας Νάπας και οι διοργανωτές του δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν έξοδα ή αποζημιώσεις από ασθένειες, τραυματισμούς, ζημιές ή απώλειες παντός είδους καθ΄όλη τη διάρκεια του τουρνουά, είτε εν ώρα αγώνων, είτε σε οποιαδήποτε άλλη ώρα.

  Oι ομάδες είναι υπεύθυνες για την έκδοση είτε ομαδικών είτε και ατομικών ασφαλιστικών καλύψεων για τα πιο πάνω αλλά και για την ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη για ομάδες που ταξιδεύουν.

  Oι διοργανωτές θα έχουν την ευθύνη παροχής πρώτων βοηθειών και μεταφοράς ασθενή ή τραυματία, στο νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής αγώνων του τουρνουά.

  Η κάθε ομάδα και οι γονείς των ποδοσφαιριστών είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για να επιβεβαιώσουν ότι οι ποδοσφαιριστές είναι απόλυτα υγιής για να συμμετάσχουν στους ποδοσφαιρικούς αγώνες και άλλες δραστηριότητες του τουρνουά.

 47. Στις ηλικιακές κατηγορίες 1997-1998-1999-2000-2001-2002-2003 και 2004 ΔΕΝ επίτρεπεται να πάρει την μπάλα ο τερματοφύλακας με τα χέρια μετά απο πάσα συμπαίκτη του, ενώ στις ηλικιακές κατηγορίες 2005 και 2006 ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.


  ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 48. Ηλικιακές κατηγορίες 1997/1998/1999
  11 vs 11 - 30 λεπτά ανά ημίχρονο - 5 αλλαγές - Μέγεθος μπάλας Ν.5

  Ηλικιακή κατηγορία 2000
  11 vs 11 - 30 λεπτά ανά ημίχρονο - 5 αλλαγές - Μέγεθος Μπάλας Ν.4

  Ηλικιακές κατηγορίες 2001/2002
  9 vs 9 - 25 λεπτά ανά ημίχρονο σε γήπεδο 60μ Χ 40μ περίπου και θύρες 5μ Χ2μ περίπου με όλους τους κανονισμούς εκτός του off-side. - Απεριόριστος αριθμός αλλαγών. - Μέγεθος μπάλας Ν.4

  Ηλικιακές κατηγορίες 2003/2004
  7 vs 7 - 20 λεπτά ανά ημίχρονο σε γήπεδο 50μ Χ 35μ περίπου και θύρες 4μ Χ2μ περίπου με όλους τους κανονισμούς εκτός του off-side. - Απεριόριστος αριθμός αλλαγών. - Μέγεθος μπάλας Ν.4

  Ηλικιακή κατηγορία 2005
  6 vs 6 - 20 λεπτά ανά ημίχρονο σε γήπεδο 45μ Χ 30μ περίπου και θύρες 4μ Χ2μ περίπου με όλους τους κανονισμούς εκτός του off-side. - Απεριόριστος αριθμός αλλαγών. - Μέγεθος Μπάλας Ν.4

  Ηλικιακή κατηγορία 2006
  6 vs 6 - 15 λεπτά ανά ημίχρονο σε γήπεδο 45μ Χ 30μ περίπου και θύρες 4μ Χ2μ περίπου με όλους τους κανονισμούς εκτός του off-side. - Απεριόριστος αριθμός αλλαγών. - Μέγεθος Μπάλας Ν.4

sponsors-banner